Talibanii revendică un atac cu rachetă care a vizat ambasada Italiei din Kabul

18 ian 2016 Autor: Ioana Bojan

Mişcarea talibanilor şi-a asumat luni responsabilitatea pentru un atac cu rachetă care a vizat ambasada Italiei la Kabul duminică, în urma căruia au fost răniţi uşor doi agenţi de securitate afgani, relatează agenţia ANSA în pagina electronică.

Atacul a provocat "victime şi pagube materiale importante", a afirmat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, într-un mesaj pe WhatsApp primit de redacţia ANSA din capitala pakistaneză Islamabad.

"Italia a sprijinit invazia Statelor Unite în Afganistan", menţiona mesajul.

O rachetă a căzut duminică seara lângă ambasada italiană din Kabul, declanşând un incendiu. Potrivit bilanţului oficial, doi agenţi de securitate afgani au fost răniţi, fiind spitalizaţi, însă vieţile lor nu sunt în pericol.

Ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, a apreciat luni că atacul cu rachetă a vizat Occidentul şi NATO în general, nu Italia în mod special.

"Cred că posturile diplomatice occidentale şi NATO au fost ţinta, nu Italia (în sine)", a declarat Gentiloni, la Bruxelles, unde urma să participe la un summit al miniştrilor de Externe din cadrul Uniunii Europene.

 
Cuvinte cheie:
ITALIA
, AFGANISTAN
, TALIBANI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide