Business Internaţional

Tânărul care a refuzat oferte de la Facebook şi Uber pentru a începe propriul start-up, asta în timp ce se lupta cu cancerul

Tânărul care a refuzat oferte de la Facebook şi Uber...

Autor: Dragoş Dinu

09.09.2017, 10:02 490

Khallil Mangalji este un tânăr de 24 de ani care a reuşit să încheie o finanţare de 1,8 milioane de dolari pentru start-up-ul său. Este vorba de o afacere pe care tânărul a început-o acum doi ani de zile împreună cu trei colegi de ai săi de la colegiu, potrivit Business Insider.

Tânărul anteprenor este un om fericit, chiar dacă se luptă cu o formă de cancer. Acesta a primit veşti bune cu privire la starea sa de sănătate, tumora fiind în retragere, iar recuperarea va fi una completă. Este vorba de tumora cu care luptă încă de la lansarea start-up-ului, dar cu toate acestea, tinereţea sa este ca o reamintire că lucrurile bune necesită o muncă grea, alegeri şi muncă de echipă.

Khallil Mangalji este CTO (Chief Technology Officer) şi unul dintre fondatorii start-up-ului din Toronto, împreună Zain Manji şi Arif Bhanji. Serviciul numit Fiix se ocupă de trimiterea mecanicilor licenţiaţi pentru efectuarea de reparaţii minore la automobile, cum ar fi înlocuirea şi instalarea plăcuţelor de frâne, schimbarea anvelopelor şi a uleiului.

Situaţia s-a schimbat odată ce clienţii săi au început să se întrebe dacă mecanicii trimişi de Mangalji ar putea repara mai multe lucruri la o maşină, astfel că firma care la început se numea Tire Swap a devenit Fiix. Pănă în ziua de azi, Fiix a finalizat 4.000 de reparaţii, şi este pe cale să facă servicii în valoare de 1,2 milioane de dolari în acest an. Unii dintre mecanicii care interveneau prin acest serviciu şi-au părăsit locul de muncă pentru a lucra cu normă întreagă la Fiix.

În perioada colegiului, acesta a efectuat stagii practică în companii de prestigiu precum Pivotal Labs, Apple, BitPesa şi Facebook. Când a absolvit a primit oferte de muncă de la Facebook, Uber, Medium şi altele, a spus acesta.

Odată cu colaborarea cu Y Combinator, o companie de accelerare a start-up-urilor, cei trei s-au mutat în California, după care starea de sănătate a lui Khallil Mangalji s-a înrăutăţit, cancerul a revenit şi l-a făcut pe acesta să se întoarcă acasă.

După ce şi-a încheiat experienţa cu Y Combinator, acesta s-a ales cu 20.000 de dolari şi o colaborare cu serviciile de credit Amazon Web.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO