Business Internaţional

Ţările unde este cel mai uşor să faci afaceri. Pe ce loc se află România şi cum stăm faţă de vecini

Ţările unde este cel mai uşor să faci afaceri. Pe ce...

Autor: Ştefan Stan

31.01.2015, 10:35 1289

Singapore este ţara cea mai accesibilă pentru afaceri, depăşind giganţi mondiali precum SUA, China sau Marea Britanie, având o economie mică, dar foarte bine organizată, conform unui clasament al Băncii Mondiale, scrie Business Insider.

Pe locul doi, la scurtă distanţă s-a clasat Noua Zeelandă, urmată de Hong Kong, Danemarca, Coreea de Sud şi Norvegia.

România s-a clasat pe locul 48, după Puerto Rico şi în faţa Arabiei Saudite. Republica Moldova a ocupat locul 63, Ungaria locul 54 şi Polonia locul 32. Bulgarii s-au clasat înaintea noastră, pe poziţia 38. 

China, cea de-a doua economie a lumii, a ieşit pe locul 90 şi a reuşit doar o înbunătăţire nesemnificativă a scorului de acum doi ani.

Raportul Băncii Mondiale a ajuns la a 12a ediţie şi măsoară uşurinţa cu care se pot face afaceri în cele 189 de ţări monitorizate, în funcţie de nişte indicatori specifici, precum: pornirea unei afaceri, obţinerea autorizaţilor de construcţie, acces la reţeaua electrică, obţinerea finanţării, protejarea investitorilor minoritari, mediul fiscal şi rezolvarea insolvenţelor.

Siria, Afghanistan, Venezuela, şi Republica Central Africană au fost printre cele mai prost clasate în topul Băncii Mondaile.

Sursă grafice: Business Insider

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO