Business Internaţional

TAROM are întârzieri în lanţ pe ruta Bucureşti-Sofia-Bucureşti

TAROM are întârzieri în lanţ pe ruta...

Autor: Mediafax

24.10.2016, 15:46 218

Cursa de plecare, Bucureşti-Sofia, era programată să decoleze la ora 8.05 de pe Aeroportul Otopeni, însă a plecat abia după patru ore şi jumătate. Iar din cauza întârzierii zborului spre Sofia, şi zborul retur – de la Sofia spre Bucureşti – are o întârziere cel puţin la fel de mare.

Cursa Sofia-Bucureşti (întoarcerea) era programată să aterizeze la Bucureşti la ora 10.55, însă pasagerii de la Sofia au fost nevoiţi să aştepte sosirea avionului TAROM de la Bucureşti.

„Cursa Tarom cu destinaţia Sofia a decolat cu întârziere din cauza unor difuncţionalităţi la sistemul de comunicaţii al aeronavei. Echipa tehnică a efectuat toate operaţiunile necesare pentru restabilirea sistemului în cauză. Ca urmare a acestei întârzieri, şi programul zborului RO605/6 către Timişoara va fi întârziat”, a transmis Biroul de Presă al TAROM, pentru MEDIAFAX.

Pe perioada aşteptării, pasagerii au fost asistaţi la sol de angajaţii companiei, conform normelor în vigoare, iar pasagerii cu zboruri de conexiune „au fost rerutaţi conform rutelor înscrise în documentele de călătorie”. Ne cerem scuze pasagerilor pentru aceste întârzieri şi îi reasigurăm că siguranţa este pe primul loc pentru compania TAROM”, a mai transmis transportatorul aerian.

Ca urmare a mai multor incidente similare, mininistrul Transporturilor, Sorin Buşe, a cerut recent măsuri suplimentare de control privind siguranţa avioanelor aflate în portofoliul companiei de stat TAROM, iar verificările să fie efectuate şi de către alţi angajaţi decât cei care le fac pe cele zilnice.

Tarom operează în prezent cu 22 de aeronave, după ce unul dintre aparatele Airbus A310, cumpărate în 1992, a ieşit din uz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO