Business Internaţional

Tatăl lui Marine Le Pen a catalogat campania electorală a fiicei sale ca fiind "insuficient de agresivă"

Tatăl lui Marine Le Pen a catalogat campania electorală...

Autor: Departamentul Externe

25.04.2017, 17:06 111

Jean-Marie Le Pen, cofondatorul Frontului Naţional, consideră că abordarea fiicei sale a fost "prea relaxată", subliniind că el ar fi mizat pe o campanie în stilul celei a lui Donald Trump, preşedintele SUA.

"După părerea mea, campania ei a fost prea relaxată. Eu aş fi făcut o campanie în stilul Trump, cu o abordare foarte deschisă, foarte agresivă împotriva celor care sunt responsabili pentru decăderea ţării, indiferent că sunt din formaţiuni de dreapta sau de stânga", a spus Jean-Marie Le Pen într-un interviu pentru postul de radio Inter.

În ciuda acestor critici, Jean-Marie Le Pen a reiterat că o susţine pe Marine Le Pen în cursa pentru preşedinţia Franţei.

"O să o votez fără remuşcări. Ea s-a manifestat bine în campanie, dar cred că nu a avut în jurul ei o prezenţă militantă foarte activă", a declarat Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 88 de ani.

Jean-Marie Le Pen a fost exclus din partid chiar de fiica sa, la 20 august 2015, pentru comentarii antisemite şi negaţioniste. Ulterior, judecătorii au validat excluderea sa ca membru de partid, dar au dispus menţinerea statutului de preşedinte de onoare.

Turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa va avea loc în data de 7 mai, iar Emmanuel Macron (organizaţia civică În Mişcare!, social-liberală) şi Marine Le Pen (partidul Frontul Naţional, extremă-dreapta) sunt cei doi candidaţi. Macron a obţinut 24,01% din voturi în primul tur, fiind urmat de Le Pen, care a primit 21,30 %, conform rezultatelor definitive comunicate luni seară de Ministerul francez de Interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO