Business Internaţional

Taxele plătite de IKEA, sub lupa comisarului european antitrust

Taxele plătite de IKEA, sub lupa comisarului european...

Autor: Catalina Apostoiu

19.12.2017, 00:00 802

Margrethe Vestager, comisarul european pe probleme de concurenţă, va deschide o anchetă oficială privitoare la taxele plătite de IKEA, cel mai mare retail de mobilă din lume, potrivit unor surse familiare cu situaţie, citate de Politico.

Ancheta asupra companiei, fondate în Suedia şi cu sediul actual în Olanda, ar putea fi lansată la începutul acestei săptămâni, urmând a fi ultima dintr-o serie de cazuri care au luat în vizor practicile utilizate de multinaţionale pentru evitarea plăţii taxelor, cât şi al treilea care pune reflectorul asupra regimului fiscal olandez.

“Comisia a informat Olanda că ar putea deschide o anchetă aprofundată privitoare la posibile ajutoare de stat implicând Inter IKEA Group”, a declarat un oficial olandez. Acesta a declarat că Olanda este de acord că firmele individuale nu ar trebui să beneficieze de tratament preferenţial şi că aceasta va coopera în cadrul anchetei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO