Business Internaţional

Te pensionezi mai târziu, mori mai repede şi te îmbolnăveşti între timp. Ce s-a ales de Visul American?

Te pensionezi mai târziu, mori mai repede şi te...

Autor: Alex Ciutacu

29.10.2017, 10:55 1319

Vârsta de pensionare în Statele Unite este în creştere, în timp ce guvernul împinge limitele cât de mult se poate, iar muncitorii trebuie să se atârne mai mult timp de sfârşitul carierei, arată o analiză Bloomberg.

Dar durata de viaţă nu se extinde în aceeaşi măsură încât să te poţi bucura de o etapă de pensionar la fel de mult. Statistici publicate săptămâna trecută sugerează că sănătatea americanilor este în declin iar milioane de muncitori de vârstă mijlocie se vor confrunta cu o viaţă mai scurtă, mai puţin activă şi cu pensionări mai dificile decât părinţii lor.

Rata mortalităţii în Statele Unite a crescut cu 1.2% din 2014 în 2015, potrivit Societăţii de Actuari. Aceasta este prima creştere de la an la an înregistrată din 2005 şi singura creştere care depăşeşte un procent, din 1980 până în prezent.

În timp ce durata de viaţă scade, politicile publice şi traseele de carieră sunt doar alte cuvinte prin care se arată că muncitorul clasic din Statele Unite trebuie să aştepte mai mult pentru a renunţa la piaţa muncii.

Vârsta la care oamenii îşi pot cere beneficiile în baza drepturilor sociale creşte de la an la an, de la 65 de ani, pentru cei care s-au retras în 2002, până la 67 de ani pentru cei care se retrag în 2027.

Unul din trei americani încadraţi între 65 şi 69 de ani încă munceşte, la fel ca şi unul din cinci americani care au depăşit vârsta de 70 de ani.

Americanii aflaţi în jurul vârstei de 55 de ani, au mult mai multe probleme grave de sănătate decât oamenii care aveau această vârstă în urmă cu 10-15 ani, potrivit Health Affairs.

Economiştii Universităţii din Michigan, HwaJung Choi şi Robert Schoeni au folosit sondaje pentru a compara starea de sănătate a diferiţi americani. Un instrument cheie în realizarea acestei măsurători a fost frecvenţa cu care oamenii întâmpină probleme în cele mai simple activităţi precum traversarea unei camere, îmbracarea, igiena corporală, hrănirea, sau ridicarea din pat. Studiul a reliefat că oamenii care întâlnesc probleme în timpul unor activităţi de acest tip a crescut la 12,5%, de când vârsta minimă de pensionare este de 66 de ani, decât atunci când vârsta minimă era 65 de ani, şi nivelul era de 8,8% dintre americani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO