Business Internaţional

Teheranul acuză Washingtonul de "iranofobie" şi înarmarea unor "terorişti periculoşi"

Teheranul acuză Washingtonul de "iranofobie" şi...

Autor: Mircea Olteanu

22.05.2017, 13:35 68

"Din nou, prin afirmaţiile nefondate şi repetitive despre Iran, preşedintele american (...) a încercat să încurajeze ţările din regiune să cumpere mai multe arme prin răspândirea iranofobiei", a declarat Bahram Qassemi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran.

Trump, aflat în vizită în Arabia Saudită, a cerut liderilor arabi şi islamici să se unească pentru a înfrânge militanţii islamişti, afirmând că, timp de mai multe decenii, Iranul a sprijinit conflictele religioase şi terorismul.

Qassemi a declarat că Washingtonul "revigorează teroriştii din regiune prin politicile sale ostile" şi "ar trebui să înceteze să vândă arme unor terorişti periculoşi".

Statele Unite au încheiat sâmbătă un acord privind livrarea de armament către Arabia Saudită, în baza căruia 110 miliarde de dolari vor fi acordate în perioada imediat următoare, iar valoarea totală a tranzacţiei va fi de 350 de miliarde de dolari în 10 ani.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se află în prima sa vizită de stat în Arabia Saudită. Luni, liderul de la Washington se va deplasa la Ierusalim, pentru întrevederi cu premierul şi preşedintele Israelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO