Business Internaţional

Tensiuni în Orientul Mijlociu: Israelul vrea să construiască 15.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est, o zonă revendicată de palestinieni, în ciuda apelurilor Statelor Unite

Tensiuni în Orientul Mijlociu: Israelul vrea să...

Autor: Mihai Draghici

28.04.2017, 15:37 133

Ministrul israelian al Locuinţelor, Yoav Galant, a declarat pentru postul public de radio că planul prevede în total construirea a 25.000 de locuinţe, dintre care 15.000 în Ierusalimul de Est.

"Vom construi 10.000 de case în Ierusalim şi 15.000 în limitele extinse ale oraşului. Acest lucru se va întâmpla", a spus Galant.

Saeb Erekat, principalul negociator al Autorităţii Palestiniene, a declarat că manevra Israelului este parte a încălcărilor sistematice ale reglementărilor internaţionale şi un "act intenţionat de sabotare" a negocierilor.

"Toate coloniile din Palestina ocupată sunt ilegale din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale. Palestina va continua să se adreseze organismelor internaţionale pentru a trage la răspundere Israelul, puterea de ocupaţie, pentru gravele încălcări ale reglementărilor internaţionale", a spus Erekat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO