Business Internaţional

Tensiuni între SUA şi Rusia: Ambasada americană denunţă blocarea accesului într-un imobil diplomatic

Tensiuni între SUA şi Rusia: Ambasada americană...

Autor: Mihai Draghici

31.07.2017, 20:52 109

Administraţia Vladimir Putin a anunţat în ultimele zile o serie de măsuri ca reacţie la sancţiuni adoptate de Statele Unite. Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite. În plus, două imobile utilizate de diplomaţii americani în Rusia trebuie predate autorităţilor ruse, după o măsură similară adoptată de Statele Unite în decembrie 2016.

Moscova a anunţat iniţial că Ambasada americană va avea acces până marţi la prânz într-un complex utilizat de personalul american situat pe malul Râului Moscova, la periferia nord-vestică a Moscovei. Complexul, închiriat pentru a fi utilizat în scopul relaxării de personalul diplomatic american, va fi predat Rusiei, în cadrul măsurilor de sancţionare.

Însă, potrivit corespondentului Reuters TV, cinci vehicule diplomatice americane trimise luni după-amiază pentru evacuarea complexului nu au primit drept de acees.

"În conformitate cu înştiinţarea trimisă de Guvernul Rusiei, Misiunea americană urma să aibă acces în acest complex până pe 1 august la prânz. Nu am avut acces deloc în complex nici astăzi, nici ieri", a transmis luni, 31 iulie, Ambasada americană din Moscova.

"Ne vom adresa Guvernului rus pentru a ne explica de ce nu ni se permite accesul", precizează reprezentanţa diplomatică americană.

Ministerul rus de Externe încă nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO