Business Internaţional

Tensiunile au dat în clocot: Phenianul ameninţă SUA cu un "atac inimaginabil"

Tensiunile au dat în clocot: Phenianul ameninţă SUA cu...

Autor: Mircea Olteanu

19.10.2017, 09:43 2034

Regimul de la Phenian ameninţă Statele Unite cu un "atac inimaginabil" în contextul în care în apropierea Peninsulei Coreea se desfăşoară exerciţii navale comune la care participă unităţi americane şi sud coreene, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

"Statele Unite aparent au înnebunit aducând atât de aproape de noi ţintele pe pe care noi le-am stabilit ca primare. Ar trebui să se gândească că atacul nostru îi va lovi într-un moment neaşteptat şi într-un loc neaşteptat", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de agenţia nord-coreeană de presă KCNA.

Grupul portavionului USS Ronald Regan participă la exerciţii comune cu nave sud-coreene în apropierea Peninsulei Coreea, în perioada 16-26 octombrie, în contextul intensificării tensiunilor între Washington şi Phenian.

În urma testelor balistice şi nucleare efectuate anul acesta de regimul de la Phenian, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi rezoluţii prin care au fost înăsprite sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO