Business Internaţional

Tensiunile cresc în inima Europei: Protestele "Vestelelor Galbene" iau cu asalt alte două ţări europene

Tensiunile cresc în inima Europei: Protestele...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

13.12.2018, 19:08 3596

Mai mulţi protestari polonezi au preluat modelul francez al mişcării "Vestele Galbene" şi au blocat una dintre cele mai importante autostrăzi din Polonia, purtând veste reflectorizante, astfel de manifestaţii fiind anunţate şi în Croaţia, relatează site-ul de ştiri Naaju.com şi Ansa.

Manifestanţii din Polonia cer autorităţilor să găsească soluţii la problemele existente, în special pentru pesta porcină africană.

Fermierii polonezi cer despăgubiri pentru animalele care au murit afectate de pesta porcină africană. Aceştia au mai propus Guvernului să stabilească reguli pentru catalogarea produselor agricole după steagul din ţara în care a fost produs şi să efectueze controale privind calitatea.

Manifestaţii similare au fost anunţate şi în Croaţia, unde un grup de activişti a informat că vor avea loc proteste sâmbătă în mai multe oraşe din ţară.

Grupul "Vestele Galbene - Croaţia" a îndemnat croaţii care nu sunt mulţumiţi de situaţia economică şi socială să iasă pe stradă în capitală, Zagreb şi în alte oraşe croate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO