Business Internaţional

Terry Branstad a fost nominalizat de Donald Trump pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în China

Terry Branstad a fost nominalizat de Donald Trump pentru...

Autor: Mircea Olteanu

07.12.2016, 17:20 92

Oficialul a confirmat nominalizarea lui Branstad, care a fost prima dată anunţată de agenţia de ştiri Bloomberg, ce a mai precizat că acesta a acceptat să ocupe funcţia de ambasador.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lu Kang, l-a descris pe Branstad drept un "vechi prieten" al Chinei, adăugând că Beijingul este gata să conlucreze cu orice ambasador propus de Statele Unite.

Nominalizarea lui Branstad ar sugera că Trump intenţionează să aibă o poziţie mai puţin combativă faţă de China decât era de aşteptat anterior, au afirmat mai mulţi diplomaţi şi analişti economici consultaţi de Reuters.

Tensiunile între cele două ţări s-au intensificat în urma victoriei lui Trump în scrutinul prezidenţial din SUA, mai ales după ce Donald Trump a încălcat protocolul diplomatic şi a avut o conversaţie cu preşedintele taiwanez. China se opune cu fermitate oricărei interacţiuni oficiale ori a contactelor militare între Statele Unite şi Taiwan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO