Business Internaţional

Tesla implicată în mai multe accidente. Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor investighează un accident produs în Elveţia şi unul în Utah

Tesla implicată în mai multe accidente. Consiliul...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.05.2018, 20:01 117

Luni, pompierii din Elveţia au declarat că un accident fatal care implică o maşină Tesla ar fi declanşat un incendiu care a început de la  bateria maşinii, scrie Reuters.

O autoritate de reglementare în domeniul siguranţei traficului din SUA, a contrazis afirmaţia lui Musk, cu privire la faptul că tehnologia Autopilot a redus semnificativ accidentele.

Autopilotul, o formă avansată de control al vitezei, se ocupă de anumite sarcini de conducere şi îi avertizează pe cei aflaţi la volan că sunt întotdeauna responsabili pentru operarea în siguranţă a vehiculului, a anunţat Tesla.

Într-un post pe reţeaua de socializareTwitter, Musk a negat un raport al publicaţiei Wall Street Journal în care scria că Tesla a respins un sistem care ar fi urmărit mişcarea ochilor şoferului atunci când folosea Autopilot din motive de cost.

„Acest lucru este fals", a scris Musk. „Eyetracking a fost respins pentru că nu este eficient, nu din cauza costurilor”.

El a spus că Tesla înregistrează un accident la fiecare 320 milioane de kilometri, comparativ cu media naţională de 86 milioane de kilometri de anul trecut, pe regulatorii de siguranţă.

Un sedan Tesla Model S a mers cu 97 de kilometri pe oră când s-a izbit de un camion oprit la aproximativ 32 de kilometri de Salt Lake City, Utah, în seara zilei de vineri, potrivit poliţiei.

Poliţia a declarat luni că şoferul, care a suferit o gleznă spartă, a declarat că a folosit Autopilot înainte de accident.

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor a declarat că nu a investigat accidentul din Utah.

Tesla a spus că nu a primit încă date despre maşină şi nu ştia încă faptele, inclusiv dacă Autopilot a fost deschis.

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor a declarat săptămâna trecută că investighează un accident Tesla din Fort Lauderdale, Florida, care a avut loc pe data de 8 mai, şi în care doi adolescenţi şi-au pierdut viaţa, iar un altul a fost rănit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO