Business Internaţional

Theresa May este "ambiţioasă şi optimistă" în privinţa negocierilor pentru Brexit

Theresa May este "ambiţioasă şi optimistă" în...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

23.10.2017, 20:09 82

"Sunt ambiţioasă şi optimistă în privinţa viitorului Marii Britanii şi a acestor negocieri. Discuţiile se desfăşoară într-un spirit constructiv. Dacă vrem să facem paşi înainte împreună, trebuie să se întâmple în baza efortului comun al Marii Britanii şi UE", a spus May.

În cadrul unui discurs în Camera Comunelor, premierul britanic a precizat că au fost înregistrate "progrese importante" privind Brexit în cadrul summitului UE de săptămâna trecută şi că are încredere că discuţiile pentru un viitor acord comercial vor începe în luna decembrie.

"Chestiunea privind drepturile cetăţenilor după Brexit rămâne prioritară pentru mine, iar un acord în acest sens este foarte aproape. Cetăţenii UE care locuiesc în Marea Britanei nu vor întâmpina piedici birocratice după martie 2019. Marea Britanie vine cu propuneri ambiţioase şi angajamente clare în privinţa acordului financiar, care au permis avansarea discuţiilor", a spus May.

Theresa May a mai spus că nu va exista o "infrastructură fizică" la graniţa dintre Irlanda de Nord şi Irlanda.

După ce i s-a cerut să discute cu mediul de afaceri britanic şi să excludă posibilitatea de a nu încheia un acord de Brexit, May a transmis că Guvernul a ascultat mereu opiniile comunităţii de afaceri.

"Am spus foarte clar că perioada de implementare este ceva de care mediul de afaceri are nevoie, precum şi să se asigure că au parte de o procedură liniştită şi ordonată de retragere. Dar ne aflăm într-o negociere cu UE 27 şi cred că este important să ne amintim că, dacă vrem să obţinem un acord bun pentru Marea Britanie, nu trebuie să acceptăm orice ne oferă ei (UE)", a mai spus premierul britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO