Business Internaţional

Ţi-ai cumpăra cafea de la Starbucks cu bitcoin? Preşedintele companiei, Howard Schultz, îşi propune să profite de tehnologia criptomonedelor şi a blockchain-ului

Ţi-ai cumpăra cafea de la Starbucks cu bitcoin?...

Autor: Alex Ciutacu

03.02.2018, 13:18 267

Preşedintele companiei Starbucks, Howard Schultz îşi propune să utilizeze tehnologia criptomonedelor şi a blockchain-ului în viitor, potrivit Time.

Shultz a transmis pentru publicaţie că Starbucks, care a adoptat devreme plăţile prin intermediul smartphone-ului, şi-a propus să profite în următorii ani de tehnologiile criptomonedelor şi ale tehnologiei din spatele acestora, denumită blockchain, deoarece acestea devin din ce în ce mai populare printre consumatori. Acesta a mai spus că nu este sigur că bitcoin, lansat în 2009 ca prima monedă descentralizată, va mai fi popular în viitor.

„Motivul pentru care ne propunem acest lucru nu este legat de bitcoin neapărat, deoarece eu nu cred că bitcoin va fi o monedă de schimb universală astăzi sau în viitor, eu vorbesc despre tehnologia nouă a blockchain-ului şi de posibilităţile pe care ea le prezintă pe termen lung”, a spus Schultz, care a ajutat la dezvoltarea companiei până când aceasta a devenit cel mai mare lanţ de cafenele din lume.

„Vorbesc despre acest lucru pentru că eu cred că trebuie să ne gândim la viitorul companiei noastre şi la viitorul comportamentului consumatorilor, iar eu personal cred că va fi una sau vor fi câteva criptomonede utilizate de consumatori”, a transmis el.

Schultz, 64 ani, care a transmis că Starbucks nu plănuieşte să îşi lanseze propria criptomonedă, a adăugat că un brand în care consumatorii au încredere, cu multe locaţii fizice pe care le vizitează consumatorii zilnic, ar putea aduce „legitimitate şi în credere” criptomonedelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO