Business Internaţional

Tinerii europeni de 18 ani ar putea avea o vacanţă de o lună gratuit în UE

Tinerii europeni de 18 ani ar putea avea o vacanţă de o...

Autor: Ştefan Stan

05.10.2016, 15:23 1425

După ani în care rata şomajului în rândul tinerilor a fost ridicată, adolescenţii europeni primesc o veste bună de la Bruxelles: posibilitatea unei vacanţe gratuite la împlinirea vârstei de 18 ani, scrie Financial Times.

Comisia Europeană vrea să acorde o vacanţă gratis adolescenţilor care împlinesc 18 ani, care le va permite să călătorească cu trenul prin Europa pentru o lună fără să plătească niciun ban.

Pentru adolescenţii britanici este însă o problemă : orice propunere UE va dura câţiva ani până va fi adoptată, iar până atunci Marea Britanie va fi ieşit din Uniunea Europeană.

Violeta Bulc, unul dintre şefii pe Transport ai Uniunii Europene, a spus în Parlamentul European că ”admiră îndrăzneala şi nivelul de ambiţie al propunerii” şi că sunt pregătiţi să exploreze proiectul.

Oficialii din cadrul diviziilor executive din UE au respins în trecut ideea unei călătorii gratuită de o lună în UE pentru adolescenţi. Totuşi, ideea are susţinere din partea mai multor europarlamentari, care consideră că ar putea vindeca Europa de dezbinare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO