Business Internaţional

Top 10 cele mai bune şcoli de business din Europa unde poţi obţine un MBA. Vezi care e salariu mediu al unui absolvent

London Business School

Autor: Roana Rotaru

20.12.2015, 08:35 7634

Pentru absolvenţii şcolilor de business, obţinerea unui MBA reprezintă garanţia unui salariu mai mare, a unei vaste reţele de contacte din mediul business, precum şi accesul la noi oportunităţi. Toate aceste avantaje pentru carieră depind însă de şcoala unde vei obţine MBA-ul.

Business Insider a făcut o ierarhie a celor mai bune şcoli de business din lume în fucţie de: reputaţie, rata de angajare a absolvenţilor, media rezultatelor obţiunte la testul GMAT (un test standardizat necesar pentru admiterea la programe MBA) şi taxa de şcolarizare.

Iată care sunt cele mai bune şcoli de business din Europa:

 

1.          Universitatea din Londra – London Business School

Loc: Londra, Marea Britanie

Salariu mediu al absolvenţilor: 119.200 dolari pe an

Media rezultatelor studenţilor la testul GMAT: 701

Universitatea de business din Londra este cea mai bună şcoală de business din Europa. Având în vedere  că 75 % din primele 500 de companii la nivel mondial au sediul în Londra, şcoala este o adevărată reţea de recrutare şi mină de aur pentru o serie de corporaţii multinaţionale precum Boston Consulting Group şi McKinsey & Co. Pe lângă MBA, studenţilor li se cere să cunoască o a doua limbă străină la nivel avansat.

   2.       Universitatea INSEAD

Loc: Fontainebleau, Franţa

Salariu mediu al absolvenţilor: 94.100 de dolari pe an

Media rezultatelor studenţilor la testul GMAT: 701

Având campusuri în Franţa, Singapore şi Abu Dhabi, programul accelerat de MBA al universităţii INSEAD, de doar 10 luni, îi  învaţă pe studenţi despre inovaţie şi leadership în diferite culturi. Cu o taxă de şcolarizare de 69.700 de dolari, INSEAD este una dintre cele mai bune şcoli de afaceri din lume privind raportul preţul taxei de şcolarizare raportat la calitatea educaţiei. Anul trecut  42 % dintre absolvenţii şi-au găsit locuri de muncă în corporaţii şi un număr tot mai mare şi-a găsit loc de muncă în industria tech, Amazon şi Google fiind în top 10 cei mai mari recrutori ai absolvenţilor universităţii. 

 

3.      Universitatea Cambridge — Judge Business School

Loc: Cambridge, Marea Britanie

Salariul mediu al absolvenţilor: 108.900 de dolari pe an

Media rezultatelor studenţilor la testul GMAT: 690

89 % dintre studenţi reuşesc să se angajeze în primele trei luni de la absolvirea şcolii,  iar 95% au primit oferte de muncă în această perioadă de trei luni. Programul lor  de MBA durează un an şi oferă studenţilor cunoştinţe generale despre modul tradiţional de a face afaceri, despre finaţe, strategii cororative, precum şi informaţii despre comunitatea de start-up-uri din domeniul tech din imprejurimile oraşului Cambridge, cunoscută ca Silicon Fen. Clasa celor de la MBA este una multiculturală cu studenţi care provin de pe şase continete şi mai mult de 40 de ţări.

  

4.     Universitatea Oxford — Saïd Business School

Loc: Oxford, Marea Britanie

Salariul mediu al absolvenţilor: 87.700 de dolari pe an

Media rezultatelor studenţilor la testul GMAT: 690

Studenţii MBA au o experienţă „globală” pe parcursul studiilor la Oxford.   Mediul este unul multicultural: studenţii internaţionali alcătuiesc 95 % din clasa din 2015, deci acolo se intersectează puncte de vedere dintr-o varietate de culturi.

În plus, mulţi studenţi participă la schimburi interculturale în timpul anului petrecut la Oxford,  adică călătoresc într-o anumită parte a lumii pentru o săptămână sau două ca să se întâlnească cu recrutori sau foşti absolvenţi ca să înţăleagă cum se fac afacerile în acea parte a lumii. Studenţii din promoţiile anterioare au fost la Dubai, Singapore şi Silicon Valley.

 

5.      HEC Paris

Loc: Paris, Franţa

Salariul mediu al absolvenţilor: 87.000 de dolari pe an

Media rezultatelor studenţilor la testul GMAT: 685

HEC Paris a fost fondată în 1881 de către Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, şi a devenit una din şcolile cu cele mai riguroase criterii de selecţie din Europa. Foştii absolvenţi au ajuns să conducă acum companii din top 500 cele mai bogate la nivel mondial conform revistei Fortune, cum ar fi Best Buy, Havas, Michelin şi L'Oréal.

90% dintre studenţi accepta ofertă de joburi în primele trei luni de la absolvire, iar printre cei mai importanţi recrutori se numără Amazon, LinkedIn şi Google.

 

Următorarele universităţi din top sunt :

6.      Universitatea Navarra, IESE Business School, din Madrid, Spania;

7.      IE Business School, tot din Madrid, Spania :

8.      International Institute for Management Development — IMD din Lausanne, Elveţia;

9.       Universitatea din Warwick — Warwick Business School, din Coventry, Anglia

10.  Universitat Ramon Llull, ESADE  din Barcelona, Spania;

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO