Business Internaţional

​Top 10 cele mai tehnologizate oraşe din lume: Magazinele virtuale din Seul permit clienţilor să scaneze imagini cu produse ca mai apoi să le fie livrate acasă. Galerie FOTO

8. Singapore

Top 10 cele mai tehnologizate oraşe

Autor: Dragoş Dinu

19.08.2017, 08:00 2387

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că, în mai puţin de 35 de ani, două treimi din populaţia lumii va trăi în zonele urbane, astfel că aproximativ 2,5 miliarde de oameni vor locui în oraşele lumii. Aşezările urbane se vor dezvolta într-un mod benefic pentru locuitori, bazate pe tehnologii de ultimă generaţie, un mediu care creează oportunităţi de dezvoltare oamenilor, potrivit Business Insider.

Iată un top al celor mai tehnologizate şi inovatoare oraşe, un clasament realizat de 2thinknow, o firmă de cercetare care se ocupă de analiza celor mai tehnologizate oraşe ale planetei.

10. Chicago, Illinois

Dacă nu vă gândiţi la Vestul mijlociu al Statelor Unite ale Americii (Midwest) ca la o mare piaţă dezvoltată tehnologic, ei bine, Chicago dovedeşte rapid că această ipoteză este una falsă. Cu aproape 400.000 de întreprinderi, dar şi cu o forţă de muncă uriaşă în industria hi-tech, aşezarea Illionois, din care face parte şi oraşul Chicago, este una dintre cele mai dezvoltate zone din punctul de vedere al tehnologiei.

9. Toronto, Canada

Obişnuit cu start-up-urile şi infrastructura inovatoare, Toronto găzduieşte 30% din firmale IT din Canada. Majoritatea instituţiilor nu au mai mult de 50 de angajaţi, ceea ce înseamnă că oraşul este găzda companiilor tinere, în proces de dezvoltare. Firmele care activează în Toronto aduc un venit anual de 52 miliarde de dolari oraşului.

8. Singapore

Singapore este văzut ca un burete gigantic care absoarbe tehnologia. Cu un număr uriaş de programatori şi investitori, oraşul implementează constant noi infrastructuri tehnologice. Printre cele mai impunătoare construcţii din Singapore se află proiectul "Green Heart", o amenajare peisagistică de 376.000 de metri pătraţi, care include o grădină publică pe mai multe niveluri, cascade, piscine. Oraşul este într-o continuă dezvoltare, dispunând de mai multe peşteri de alpinism şi ferme urbane.

7. Boston, Massachusetts

Boston face parte şi el din acele oraşe cu un grad ridicat de tehnologie. Instituţii precum Harvard, Tufts şi Northeastern, companii care au sedii în interiorul oraşului, se ocupă constant de studiului biotehnologiei şi robotizării. Boston găzduieşte şi alte companii, cum ar fi Battery Ventures, Atlas Venture, Bessemer Venture Partners, Matrix Venture Partners, care investesc în laboratoare de cercetare şi în învăţământul universitar. Pe lângă toate acestea, Facebook şi Amazon, multinaţionale care au şi ele birouri în Boston, investesc în dezvoltare şi cercetare.

6. Seul, Coreea de Sud

Seul a fost numit oraşul viitorului. Inovaţia este practic cuprinsă în designul oraşului, deoarece sistemul său de metrou se ridică peste cel din New York.

Conform celor de la 2thinknow, Seul are mai multe concepte decât orice alt oraş din lume. Acesta şi-a dezvoltat o tehnologie omniprezentă, cum ar fi magazinele virtuale care permit clienţilor să scaneze imagini cu produse, ca mai apoi să le fie livrate acasă.

5. Taipei, Taiwan

Potrivit analizei 2thinknow, Taipei este de departe lider în ceea ce priveşte designul industrial. Mai multe companii, precum Asus, MSI, Gigabyte şi Acer, numesc acasă acest oraş surprinzător. Taipei are o întreagă industrie bazată pe hardware, partea fizică a unui sistem informatic, şi înregistrează, de asemenea, un număr mare de investitori.

4. Los Angeles, California

Filmul nu este singura industrie celebră din Los Angeles. În anul 2014, un raport LA County Economic Development Corporation a arătat că are mai multe locuri de muncă în domeniul hi-tech decât orice altă regiune din SUA. Los Angeles deţine o forţă imensă de muncă, ce cuprinde aproximativ 368.000 de angajaţi, generând salarii de 32 de miliarde de dolari, asta doar în anul 2016.

3. Londra

Londra este unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale lumii. Metropola poate fi numită cu uşurinţă „Raiul transporturilor publice”, doar de la un an de când a fost implementat proiectului Crossrail, o reţea masivă de şine pe subterană. Pănă în 2018, zece linii noi de tren vor conecta 30 de alte noi staţii. Proiectul a costat 20 de miliarde de dolari, fiind declarat cea mai ambiţioasă construcţie din Europa.

2. New York

New York are aproape 7.000 de companii care se ocupă de tehnologia avansată. Acest fapt a oferit peste 100.000 de locuri de muncă pe durata celui de-al treilea semestru al anului 2013. Cetăţenii oraşului se bucură de un seviciu integrat la nivel local, o reţea LinkNYC, care oferă Wi-fi gratuit locuitorilor.

1 San Francisco, California

San Francisco, alături de partea sa sudică Silicon Valley, este considerat incontestabil epicentrul tuturor industriilor tehnologice. Oraşul are o întreagă industrie de „aur” care pătrunde domeniul diverselor tehnologii prezente aici. Populaţia formată din investitori, designeri şi programatori, aduce San Francisco pe primul loc în topul 2thinknow.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO