Business Internaţional

Top box office: Filmele cu cele mai mari încasări în weekendul trecut

Top box office: Filmele cu cele mai mari încasări în...

Autor: Bogdan Enache

26.01.2015, 10:54 256

Filmul "Lunetistul american/ American Sniper" este inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-şi colegii de arme. Filmul prezintă atât faptele de război ale soldatului considerat cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite ale Americii, cât şi lupta acestuia cu traumele cauzate de război şi încercarea de a fi un soţ şi un tată model. Rolul principal este jucat de Bradley Cooper.

Thrillerul "Băiatul din vecini/ The Boy Next Door", regizat de Rob Cohen, a debutat pe locul al doilea în topul încasărilor de peste weekend, cu 15 milioane de dolari încasaţi în cinematografele nord-americane. Filmul o are ca protagonistă pe Jennifer Lopez care interpretează rolul unei profesoare, Claire Peterson, care tocmai a divorţat. Femeia încearcă să-şi găsească liniştea şi să se dedice fiului său, dar întâlnirea cu chipeşul şi mai tânărul său vecin Noah (Ryan Guzman) îi schimbă viaţa, iar Claire îşi dă seama că băiatul nu e deloc omul care credea ea că este.

Locul al treilea a revenit comediei de familie "Paddington", cu încasări de 12,39 milioane de dolari, în al doilea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul King, îi are în distribuţie pe Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville şi Ben Whishaw şi spune povestea ursuleţului Paddington, venit din jungla peruviană să îşi caute o casă în Londra, unde ajunge să cunoască familia Brown care îl îngrijeşte şi îi oferă un cămin.

Comedia "Nuntaşi de închiriat/ The Wedding Ringer", regizată de Jeremy Garelick, s-a clasat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 11,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula îi are în distribuţie pe Kevin Hart, Ken Howard, Kaley Cuoco şi Josh Gad şi prezintă povestea lui Doug, care urmează să se însoare, dar nu are niciun prieten pe care să îl desemneze cavaler de onoare. Viitorul mire decide să apeleze la serviciile unei firme, iar ce urmează pare să fie mai mult decât şi-a dorit.

Filmul "Taken 3: Teroare în L.A.", cu Liam Neeson şi Maggie Grace, s-a clasat pe locul al cincilea în topul încasărilor, cu 7,6 milioane de dolari în al treilea weekend de difuzare. "Taken 3: Teroare în L.A", al treilea film al seriei care îl are ca protagonist pe Liam Neeson, îl prezintă pe fostul agent Bryan Mills încercând să-şi dovedească nevinovăţia după ce este acuzat de comiterea unei crime la care nici măcar nu a fost martor. Mills este urmărit, iar în lupta sa cu cei ce îi vor răul se foloseşte de toate aptitudinile şi cunoştinţele pe care le are pentru a găsi adevăratul vinovat şi a-şi reabilita numele.

Pelicula "The Imitation Game: Jocul codurilor/ The Imitation Game", care prezintă destinul incredibil al matematicianului britanic Alan Turing, savantul care a reuşit să descifreze codurile naziste, dar care a fost persecutat de guvernul din propria ţară pentru faptul că era homosexual, s-a clasat pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,13 milioane de dolari de vineri până duminică.

Animaţia "Strange Magic", regizată de Gary Rydstrom, a debutat pe locul al şaptelea în topul încasărilor de peste weekend, cu 5,53 milioane de dolari. Filmul prezintă lupta şi aventurile unor spiriduşi, elfi, zâne şi drăcuşori pentru obţinerea unei poţiuni magice foarte puternice.

Locul al optulea în topul încasărilor din weekend a revenit peliculei "Selma", cu 5,5 milioane de dolari. Filmul, aflat la al cincilea weekend de difuzare, este regizat de Ava DuVernay şi este o cronică a campaniei lui Martin Luther King privind dreptul la vot, prin intermediul unei marş istoric desfăşurat de la Selma la Montgomery, în statul american Alabama, în 1965.

Pe locul al nouălea a debutat comedia "Mortdecai", regizată de David Koepp, cu Johnny Depp, Gwyneth Paltrow şi Ewan McGregor. Filmul a obţinut încasări de 4,12 milioane de dolari şi prezintă aventurile unui negustor de artă în încercarea de a găsi un tablou care ar conţine indicii despre o comoară, dar pentru aceasta trebuie să se lupte şi să păcălească o mulţime infractori, spioni şi terorişti. Chiar şi pe soţia sa trebuie să o mintă pentru a-şi atinge scopul.

Pe locul al zecelea s-a clasat musicalul "În inima pădurii/ Into the Woods", care a obţinut încasări de 3,88 de milioane de dolari, în al cincilea weekend de difuzare. Regizat de Rob Marshall, acest film, care reprezintă o adaptare a celebrului musical omonim pus în scenă pe Broadway de Stephen Sondheim, aduce pe marele ecran o notă întunecată poveştilor şi basmelor copilăriei, cu ajutorul actorilor Meryl Streep, Johnny Depp şi Emily Blunt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO