Business Internaţional

Top Box Office românesc: Filmele cu cele mai mari încasări în weekend

Top Box Office românesc: Filmele cu cele mai mari...

Autor: Patricia Marinescu

01.09.2015, 17:39 670

Filmul, distribuit în România de Odeon Cineplex, se concentrează asupra unui asasin de elită care a fost genetic construit pentru a fi o maşină de ucis perfectă. Cea mai recentă ţintă a sa este o corporaţie care intenţionează să descopere secretul trecutului Agentului 47 pentru a crea o armată de ucigaşi ale căror puteri o depăşesc chiar pe cea a acestuia.

Pe locul doi în clasamentul sfârşitului de săptămână se află tot un film debutant pe marile ecrane româneşti - comedia "Vacanţă cu peripeţii/ Vacation", de Jonathan M. Goldstein şi John Francis Daley, distribuită de Freeman Entertainment.

Producţia, care a avut încasări de 365.362 de lei şi a fost vizionată de 19.447 de spectatori, îi aduce împreună pe marile ecrane pe Ed Helms şi Christina Applegate într-o călătorie de familie care se transformă rapid într-o aventură nefastă.

"Albinuţa Maya. Filmul" a înregistrat, în primul său weekend pe marile ecrane româneşti, încasări de 193.478 de lei şi a fost urmărit de 10.861 de spectatori. Filmul, regizat de Alexs Stadermann, este distribuit de Ro Image 2000 Empire Film şi spune povestea albinuţei Maya, care nu respectă regulile stupului. Una dintre aceste reguli este să nu aibă încredere în viespile care trăiesc dincolo de luncă. Când Jeleul Regal este furat, viespile sunt suspectate şi Maya este considerată complicea lor.

"Agentul de la U.N.C.L.E./ The Man from U.N.C.L.E.", în regia lui Guy Ritchie, a ajuns, în a doua săptămână de la debutul pe marile ecrane, pe locul patru al clasamentului, încasând 184.987 de lei şi fiind vizionat de 8.702 spectatori, informează cinemagia.ro.

Producţia Warner Bros. Pictures îl aduce pe Henry Cavill în rolul Napoleon Solo, în timp ce Armie Hammer îl interpretează pe rivalul său, KGB-istul Illya Kuryakin. Inspirat din popularul serial difuzat în 1960, pelicula este distribuită în România de Freeman Entertainment.

Pentru a opta săptămână, "Minionii/ Minions", de de Kyle Balda şi Pierre Coffin, se află în top 5 al box office-ului românesc, încasând în weekend 92.833 de lei, după ce a fost vizionat de 4.768 de spectatori.

Distribuită de Ro Image 2000, povestea minionilor, creată de Universal Pictures şi Illumination Entertainment, îşi are originea la începutul timpurilor. Minionii au început ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi să evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticăloşi stăpâni. Niciodată n-au avut norocul să-şi păstreze în viaţă acei stăpâni, de la T. Rex la Napoleon, aşa că acum se trezesc că nu au pe cine să slujească şi sunt afectaţi de o depresie profundă. Printre actorii care şi-au împrumutat vocile pentru această animaţie se numără Jon Hamm, Michael Keaton, Steve Coogan şi Geoffrey Rush.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO