Business Internaţional

Topul celor mai fericite ţări din lume. Deşi este cea mai bogată ţară din lume, SUA nu se află între primele zece ţări - GALERIE FOTO

1. Danemarca - 7,7

Vedeţi Topul celor mai fericite 15 ţări din lume, conform Gallup

04.07.2010, 17:09 463

Pe primul loc în topul celor mai fericite ţări din lume, conformunui studiu realizat de Gallup, se află Danemarca, cu nota 7,7.

Datele strânse în cadrul studiului Gallup World Poll au indicatcă cei mai fericiţi oameni se află în ţările nordice. Astfel, dupaDanemarca, pe locurile următoare în topul celor mai fericite ţăris-au aflat Finlanda (7,7), Norvegia (7,6) şi Olanda (7,6). SUA nuse află între primele zece ţări, ele ocupând poziţia a 12-a, cu onotă de 7,2.

La studiu au participat cate 136.000 de oameni din 132 de ţări,respondenţilor cerându-li-se să ofere o notă de la 0 la 10 cuprivire la viaţa lor în ţările respective dar şi să răspundă la maimulte întrebări.

Conform oamenilor de ştiinţă ai Gallup, există cinci elementeprincipale care definesc bunăstarea oamenilor şi, prin urmare,fericirea acestora. Acestea sunt:

Bunăstarea în carieră: cum îţi ocupi timpul saupur şi simplu cât de mult îţi plac activităţile din viaţa de zi cuzi.

Bunăstarea socială: cât de puternice suntrelaţiile sociale din viaţa ta.

Bunăstarea financiară: cât de bine îţi conduciviaţa economică.

Bunăstarea fizică: o sănătate buna şi destulăenergie pentru a îndeplini tot ceea ce îţi propui în viaţa de zi cuzi.

Bunăstarea comunitară: cât de angajat eşti înactivităţile comunităţii în care trăieşti.

Sursa foto: Huffington Post

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO