Business Internaţional

Topul celor mai scumpe destinaţii de vacanţă din lume. Bucureştiul, la coada clasamentului

Topul celor mai scumpe destinaţii de vacanţă din lume....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.02.2017, 13:03 4158

Bucureştiul se numără printre cele mai ieftine destinaţii de vacanţă din lume, într-un top realizat de echipa site-ului hoppa.com, care oferă servicii de rezervare de bilete de avion pentru destinaţii turistice şi de transport până la cazare. Foarte aproape de Bucureşti, în Bulgaria, se află cea mai ieftină destinaţie din lume – Sofia, iar Kiev se înscrie de asemenea în top zece cele mai ieftine destinaţii de vacanţă.

Astfel, din 84 de ţări incluse în top, Bucureştiul ocupă locul 81, cu un total de 43,87 de lire, bani necesari pentru cazarea la un hotel cu preţuri medii, pentru mâncare, băutură, taxi şi costuri cu distracţia, corespunzătoare unei singure persoane pentru o singură zi, cu doar 10 peni mai puţin decât în Antalya, Turcia. Capitala României este urmată în clasament doar de Cartagena (Spania), Cairo (Egipt) şi Sofia (Bulgaria), unde poţi trăi o zi ca turist cu doar 38,21 de lire.

Două persoane plătesc în medie 42,69 de lire pentru o noapte de cazare în Bucureşti, în vreme ce în New York, cel mai scump oraş în ceea ce priveşte cazarea, preţul depăşeşte 183 de lire.

Pentru o distanţă de 3 kilometri parcursă prin oraş cu un taxi, un turist plăteşte în Bucureşti 1,59 de lire, aproape la fel ca în Marrakesh (Maroc) şi ca în Jakarta (Indonezia). „Aceasta înseamnă că poţi vedea mai multe lucruri cu bani puţini (în Bucureşti – n. red.)”, spun realizatorii topului în filmul de prezentare. În Zurich de pildă, pentru un traseu de aceeaşi lungime, preţul este de 16,20 de lire.

E bine de ştiut că, dacă vrei să faci un tur al oraşului cu un autobuz special dedicat turiştilor, vei plăti 7,50 de lire în Kiev, cel mai ieftin preţ pentru acest indicator, şi 54,50 de lire în Dubai.

Concluzia topului arată că cea mai scumpă destinaţie din lume este Zurich, unde ai nevoie de 170,43 de lire pentru o noapte, sumă în care intră mâncarea, băutura şi variantele de distracţie. La polul opus se află Bulgaria, declarată cea mai ieftină destinaţie de pe glob, cu un total al costurilor ajungând la 38,21 de lire.

Anul acesta, în topul hoppa.com au fost incluse 84 de destinaţii din jurul lumii, spre deosebire de anii trecuţi, când erau doar 46.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO