Business Internaţional

Topul celor mai scumpe iahturi din lume: cel mai ieftin costă 263 mil. dolari. Galerie FOTO

8. Dilbar, 263 millioane de dolari  Cel mai bogat rus, Alisher Usmanov, a cumpărat super-iahtul Dilbar pentru 263 de milioane de dolari. Ambarcaţiunea poate găzdui 20 de oaspeţi, împreună cu 47 de membri ai echipajului.

Cele mai scumpe iahturi din lume, prezentate de Wealth-X

Autor: Ştefan Stan

22.12.2013, 16:00 1497

Topul celor mai scumpe proprietăţi din toate timpurile este dominat de iahturi, ambarcaţiunile ocupând opt dintre cele zece poziţii ale clasamentului achiziţiilor de lux, potrivit unui studiu făcut de firma de cercetare de piaţă Wealth-X, citat de Business Insider.

Conform Wealth-X, un miliardar cheltuie în medie 22 de milioane de dolari pe iahturi.

8. Dilbar, 263 millioane de dolari

Cel mai bogat rus, Alisher Usmanov, a cumpărat super-iahtul Dilbar pentru 263 de milioane de dolari. Ambarcaţiunea poate găzdui 20 de oaspeţi, împreună cu 47 de membri ai echipajului.

7. Radiant, 286 milioane de dolari

Deţinut iniţial de un oligarh rus, Boris Berezovsky, iahtul a fost vândut lui Abdulla Al Futtaim, un miliardar din Emirate. Radiant este echipat cu un tun sonic şi tunuri cu apă, care pot scufunda ambarcaţiuni de la aproape 100 de metri.

5, 6 (la egalitate)

Pelorus, 300 milioane de dolari

David Geffen a cumpărat iahtul de la oligarhul rus Roman Abramovich în mai 2011. Iahtul are două heliporturi, două piscine şi o colecţie de bărci mai mici.

Dubai, 300 milioane de dolari

Iahtul Dubai este deţinut de Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Şeicul Emiratului Dubai, a fost cel mai scump iaht din lume când a fost construit în 2006. Ambarcaţiunea deţine şi un submarin la bord.


4. A, 323 milioane de dolari

Iahtul creat de Philippe Starck aparţine rusului Andrey Melnichenko.

3. Serene, 330 milioane de dolari

Iahtul Serene este deţinut de distributorul de vodca Yuri Scheffler. Ambarcaţiunea are şapte punţi, pisicine atât acoperite, cât şi la exterior, si a fost cumpărat cu 330 de milioane de dolari în 2011.

2. Eclipse, 485 milioane de dolari

Eclipse deţine titlul de cel mai lung iaht din lume. Roman Abramovich a cumpărat ambarcaţiunea în 2010. Iahtul are un club, o cinema, salon şi restaurant.

1. Azzam, 627 milioane de dolari

Iahtul Azzam este deţinut de Şeicul Khalifa bin Zayed al-Nahyan, preşedintele Emiratelor Arabe Unite. Producătorul german Lurssen Yachts a lucrat patru ani la construcţia celui mai scump iaht din lume. Conform Wealth-X, cele 627 de milioane de dolari cheltuite pe iaht reprezintă numai 3,5% din averea Şeicului, care totalizează 18 miliarde de dolari.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO