Business Internaţional

Trader al bancii falimentare Bear Stearns, condamnat la doi ani de inchisoare

Trader al Bear Stearns, condamnat la doi ani de inchisoare
23.05.2010, 17:01 23

O instanta federala americana l-a condamnat la doi ani deinchisoare si la plata a 900.000 de dolari pe fondatorul unui fondde hedging al bancii Bear Stearns, implicat in scandalul Galleon,informeaza Financial Times, citat de Mediafax.

Condamnarea lui Mark Kurland este prima astfel de decizie luatain procesul care are ca obiect folosirea de informatiiconfidentiale in tranzactii de catre fondul de hedging Galleon.Instanta l-a obligat pe Kurland la plata a 900.000 de dolari, sumareprezentand beneficiile obtinute in urma tranzactiilorilegale.

Inculpatul a pledat vinovat la acuzatiile procurorilor de schimbilegal de informatii confidentiale cu fondatorul Galleon, RajRajaratnam, despre companiile AMD, Akamai Technologies si SunMicrosystems si de frauda cu titluri financiare, fapte pentru carear fi putut primi o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare.

Presedintele instantei, Victor Marrero, a declarat ca faptelelui Kurland reprezinta un exemplu de "coruptie" si "lacomiearoganta", care au alimentat criza financiara.

In acest proces, Rajaratnam, fondatorul Galleon, este acuzat caa coordonat o retea de inside trading care i-a adus profituri de 20de milioane de dolari. El va fi judecat pe 25 octombrie. FondulGalleon administra in perioada de varf active de sapte miliarde dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO