Business Internaţional

Tragedia greacă în versiunea italiană: insule, plaje şi palate de 3,6 mld. euro scoase la vânzare în Italia

Tragedia greacă în versiunea italiană: insule, plaje şi palate de 3,6 mld. euro scoase la vânzare în Italia
05.07.2010, 16:43 137

Guvernul italian va scoate la vânzare circa 9.000 deproprietăţi, printre care palate, plaje şi cetăţi, cu o valoareestimată la 3,6 miliarde de euro, în încercarea de a-şi reducedatoria publică ce se ridică în prezent la 1.400 de miliarde deeuro, scrie Daily Mail.

Printre cele mai scumpe active scoase la vânzare se numărăPalatul Norman, din Palermo, cu o valoare de piaţă de 90 demilioane de euro, vila Giulia, din Roma, cu o valoare de 24 demilioane de euro, şi plaja de pe insula Caprera, din Sicilia, cu ovaloare de 18 milioane de euro. Printre proprietăţile maiaccesibile se numără spectaculoasa insulă Santo Stefano, cu un preţde pornire de 6 milioane de euro. Lista pusă la cale de AgenţiaDomeniilor de stat include şi plaje pe lacul Como, unde puteţideveni vecini cu actorul George Clooney.

Intenţia autorităţilor italiene vine la scurt timp după odecizie similară a Greciei. La sfârşitul lunii iunie, ziarulbritanic The Guardian scria ca Grecia intenţionează să vândă sau săconcesioneze pe termen lung o parte dintre cele 6.000 de insule alesale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO