Business Internaţional

Tragedie în paradis: Bilanţul seismului urmat de tsunami din Indonezia a ajuns la 1.558 de morţi

Tragedie în paradis: Bilanţul seismului urmat de...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

05.10.2018, 11:10 233

Cel puţin 1.558 de persoane au murit, alte câteva mii au fost rănite, iar aproximativ 1.000 de oameni sunt în continuare date dispărute, în urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care au afectat insula indoneziană Sulawesi, potrivit bilanţului oficial anunţat vineri de autorităţi.

Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori, însă şansele sunt tot mai mici de a mai găsi oameni în viaţă sub dărâmături la o săptămână după seismul şi tsunamiul care au devastat insula Sulawesi, informează postul Al Jazeera.

Agenţia Naţională pentru Gestionarea Dezastrelor din Indonezia a comunicat vineri că bilanţul tragediei a ajuns la 1558 de morţi, iar zeci de mii, posibil chiar sute de mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele şi au nevoie de asistenţă umanitară urgentă.

Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei, a declarat că există temeri că aproximativ 1.000 de oameni ar fi fost înghiţiţi de pământ în zonele din oraşul Palu unde s-au înregistrate cazuri în care solul şi-a pierdut rigiditatea, capătând proprietăţi specifice lichidelor, s-a transformat în noroi, proces cauzat de seism şi cunoscut drept lichefierea solului.

Operaţiunile de căutare şi salvare în aceste zone sunt îngreunate de faptul că solul este prea nămolos.

Până în acest moment au fost salvate doar 74 de persoane din zonele din Palu afectate de lichefierea solului.

Autorităţile au mai transmis că aproape 100 de persoane au fost arestate pentru că au comis furturi în zonele devastate de seism.

Indonezia a solicitat asistenţă umanitară internaţională, iar peste 20 de state şi zeci de organizaţii au trimis ajutoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO