Tranzacţie între pensionari: Una dintre cele mai reprezentative clădiri din Berlin, Sony Center, a fost vândută cu 1 miliard de euro, de către un fond de pensii sud-coreean, către un fond de pensii canadian

8 oct 2017 Autor: Alex Ciutacu

Sony Center, clădirea reprezentativă situată în Berlin, a fost vândută către un fond de pend de pensii canadian în timp ce fondurile americane pariază pe imobiliare în Europa, potrivit Financial Times.

Oxford Properties, divizia de imobiliare a Ontario Municipal Employees Retirement System, care este un fond de pensii canadian, şi Madison International Realty din Statele Unite au achiziţionat împreună complexul Sony Center de la fondul naţional de pensii al Coreei de Sud, într-o tranzacţie care s-a apropiat de 1.1 miliarde de euro.

Centrul situat în Potsdamer Platz din Berlin include reprezentativul Bahn Tower, spaţii de birouri, de retail şi spaţii pentru activităţi destinate timpului liber, precum şi 67 de spaţii rezidenţiale. Printre principalii chiriaşi se numără Facebook, Sanofi, Sony şi WeWork.

Aceasta este prima achiziţie a Oxford Properties în Berlin, dar firma deţine deja clădiri în Londra şi Paris.

Fondul naţional de pensii al Coreei de Sud a cumpărat această clădire în 2010 pentru suma de 585 de milioane de euro.

 
Cuvinte cheie:
fonduri de pensii
, berlin
, sony
, vanzare
, cladiri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide