Business Internaţional

Tranzacţie nemţească de 210 milioane de euro: Lufthansa îşi întăreşte poziţia de lider al transportului aerian în Germania, după ce preia o mare parte din compania Air Berlin

Tranzacţie nemţească de 210 milioane de euro:...

Autor: Alex Ciutacu

12.10.2017, 17:50 404

Lufthansa îşi confirmă poziţia de lider al liniilor aeriane în Germania după ce a semnat achiziţionarea unei mari părţi din compania aflată în insolvenţă, Air Berlin, într-o afacere ce va costa 210 milioane de euro, potrivit Reuters.

Lufthansa plănuieşte să folosească activele companiei Air Berlin pentru a-şi extinde rapid bugetul segmentului de business Eurowings.

Zvonurile legate de tranzacţie au dat un imbold acţiunilor Lufthansa încât valoarea acestora a crescut cu 3 procente, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii 17 ani.

Air Berlin care s-a luptat pentru a încerca să genereze profit în ultimii 10 ani, a depus cererea de a intra în insolvenţă în data de 15 august, şi doar un împrumut guvernamental a reuşit să păstreze avioanele companiei în circulaţie în timp ce administratorul companiei a negociat posibile tranzacţii înţelegeri pentru anumite părţi din companie.

Înţelegerea presupune că Lufthansa va achiziţiona linia aeriană de factură austriacă Niki, linia regională LG Walter şi încă 20 de avioane, toate acestea fiind până acum sub tutela Air Berlin, anunţă Air Berlin într-o declaraţie.

„Acest contract furnizează noi oportunităţi de locuri de muncă pentru o mare parte din angajaţii noştri. Dar putem să respirăm liniştiţi abia când Comisia Europeană aprobă tranzacţia”, spune Thomas Winkelmann, directorul executiv al Air Berlin.

CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr spune că se aşteaptă ca tranzacţie să fie aprobată până la sfârşitul anului de către Comisia Europeană.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO