Business Internaţional

Trump afirmă că noile sancţiuni împotrivă Phenianului, "doar un alt pas foarte mic"

Trump afirmă că noile sancţiuni împotrivă...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

12.09.2017, 21:53 24

Liderul de la Casa Albă a mai declarat că a fost "frumos" că sancţiunile au fost aprobate în unanimitate de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Recent, Administraţia Trump a avertizat că SUA vor adopta măsuri punitive la adresa firmelor din Rusia şi China care nu încalcă noile sancţiuni internaţionale impuse Coreei de Nord.

Noul pachet de sancţiuni a fost votat de toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, după ce Statele Unite au eliminat câteva măsuri dure pe care le anunţaseră săptămâna trecută, inclusiv cea privind embargoul complet pentru petrol. Este cea de a noua rezoluţie adoptată unanim de membrii Consiliului de Securitate de la dezvoltarea programelor balistice şi nucleare nord-coreene.

Rezoluţia urmăreşte realizarea câtorva obiective majore: reducerea importurilor nord-coreene de petrol, interzicerea exporturilor de textile, precum şi oprirea colaborării altor state cu regimul de la Phenian. Materialele textile au fost al doilea cel mai mare produs de export al nord-coreenilor în 2016, iar aproximativ 80% din exporturile de textile ajungeau în China. Rezoluţia menţine embargoul asupra gazelor naturale, însă, cu toate că Washingtonul îşi dorea un embargou total şi asupra petrolului, vânzările de petrol vor fi limitate la 500.000 de barili până la sfârşitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO