Trump afirmă că noile sancţiuni împotrivă Phenianului, "doar un alt pas foarte mic"

12 sep 2017 Autori: Mircea Olteanu , Mediafax

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat, marţi, că noile sancţiuni ONU împotriva Coreei de Nord reprezintă "doar un alt pas foarte mic" şi "sunt nimic în comparaţie cu ce se va întâmpla în cele din urmă", informează agenţia de ştiri The Associated Press.

Liderul de la Casa Albă a mai declarat că a fost "frumos" că sancţiunile au fost aprobate în unanimitate de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Recent, Administraţia Trump a avertizat că SUA vor adopta măsuri punitive la adresa firmelor din Rusia şi China care nu încalcă noile sancţiuni internaţionale impuse Coreei de Nord.

Noul pachet de sancţiuni a fost votat de toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, după ce Statele Unite au eliminat câteva măsuri dure pe care le anunţaseră săptămâna trecută, inclusiv cea privind embargoul complet pentru petrol. Este cea de a noua rezoluţie adoptată unanim de membrii Consiliului de Securitate de la dezvoltarea programelor balistice şi nucleare nord-coreene.

Rezoluţia urmăreşte realizarea câtorva obiective majore: reducerea importurilor nord-coreene de petrol, interzicerea exporturilor de textile, precum şi oprirea colaborării altor state cu regimul de la Phenian. Materialele textile au fost al doilea cel mai mare produs de export al nord-coreenilor în 2016, iar aproximativ 80% din exporturile de textile ajungeau în China. Rezoluţia menţine embargoul asupra gazelor naturale, însă, cu toate că Washingtonul îşi dorea un embargou total şi asupra petrolului, vânzările de petrol vor fi limitate la 500.000 de barili până la sfârşitul acestui an.

 
Cuvinte cheie:
SUA
, COREEA DE NORD
, ONU
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide