Business Internaţional

Trump ameninţă din nou: Voi construi zidul cu Mexicul chiar dacă va trebui să închid guvernul

Autor: Catalina Apostoiu

24.08.2017, 00:00 267

Preşedintele american Doland Trump a declarat că ar fi dispus să închidă guvernul pentru a obţine finanţarea necesară pentru zidul pe care vrea să-l construiască la graniţa cu Mexicul, potrivit CNBC.

„Vom construi zidul acela chiar dacă va trebui să ne închidem guvernul“, a declarat Trump în timpul unei reuniuni din Arizona. Dacă Congresul nu va ajunge la un acord de finanţare pe care preşedintele să-l semneze până la data limită de 30 septembrie, guvernul se va închide. Democraţii din Congres au arătat clar că nu vor susţine un acord care ar include finanţare pentru zid.

rump ar putea decide teoretic să nu aprobe un acord al Congresului privitor la cheltuieli care nu ar include finanţare pentru zid, ceea ce ar duce la închidere. În timpul campaniei prezidenţiale, Trump a promis să construiască o barieră fizică de-a lungul graniţei cu Mexicul ca măsură de combatere a imigraţiei ilegale. Acesta a asigurat că Mexicul va finanţa proiectul, însă ideea a fost imediat respinsă de această ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO