Business Internaţional

Trump consideră că delegaţia chineză trimisă în Coreea de Nord reprezintă "o mutare importantă"

Trump consideră că delegaţia chineză trimisă în...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

16.11.2017, 19:12 151

"China trimite o delegaţie în Coreea de Nord - o mutare importantă, rămâne să vedem ce se întâmplă", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Administraţia de la Beijing a anunţat, miercuri, că va trimite un reprezentant de rang înalt în Coreea de Nord, pentru a păstra comunicarea între Partidul Muncitoresc şi Partidul Comunist Chinez.

Song Tao, preşedintele Departamentului Internaţional al Partidului Comunist Chinez, va călători la Phenian vineri. Oficialul a precizat că vizita nu ar avea legătură cu eforturile Chinei de a pune capăt tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Preşedintele SUA s-a întâlnit săptămâna trecută cu omologul său chinez, Xi Jinping, iar Donald Trump a transmis că Beijingul ar putea contribui la încheierea programului nuclear nord-coreean.

"Dacă preşedintele Xi va lucra foarte mult în privinţa acestui subiect, atunci se va întâmpla. Nu există niciun dubiu", a spus Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO