Business Internaţional

Trump se ia la trântă cu legendarii industriaşi Koch, cei mai mari sponsori ai campaniei sale, după ce ei au anunţat că nu vor mai susţine financiar partidul Republican

Trump se ia la trântă cu legendarii industriaşi Koch,...

Autor: Alex Ciutacu

01.08.2018, 18:00 966

Preşedintele Donald Trump s-a aprins marţi în faţa fraţilor Charles şi David Koch – unii dintre cei mai mari donatori ai campaniei sale şi ai partidului Republican – într-o serie de mesaje pe Twitter – după ce aceştia au anunţat că reţeaua lor de sponsori nu va susţine financiar candidatul partidului pentru un loc în Senat în numele Dakotei de Nord, potrivit Wall Street Journal.

„Globaliştii fraţi Koch, care au devenit o glumă în cercurile republicanilor reali, sunt împotriva Graniţelor Puternice şi ale Comerţului Puternic. Nu am regretat niciodată susţinerea lor pentru că nu am nevoie de bani şi de ideile lor proaste”, a scris Trump ieri.

Acesta a continuat şi a susţinut că el „i-a făcut mai bogaţi”, referindu-se la reducerile de taxe pe care le-a aplicat prin legislaţie la sfârşitul anului trecut.

„Reţeaua lor este supraestimată, eu i-am bătut la fiecare colţ”, a continuat el. „Ei vor să protejeze companiile din afara SUA de taxare, însă eu sunt pentru America First şi pentru Muncitorul American – o marionetă pentru nimeni. Ei sunt doi băieţi de treabă cu idei proaste. Make America Great Again!”.

Reţeaua de aproximativ 500 de donatori conservatori şi libertarieni a fraţilor Koch a avut o întâlnire săptămâna acasta în Colorado Springs.

În cadrul întâlnirii, liderii din spatele grupurilor controlate de Koch au spus că nu îl vor susţine pe republicanul Kevin Cramerîn cursa pentru Senat, deoarece s-a raliat cu Trump în privinţa tarifelor.

Trump a câştigat Dakota de Nord cu 36% în 2016, iar republicanii consideră că acel loc este unul dintre cele mai promiţătoare oportunităţi care se arată pentru alegerile din noiembrie.

„Susţinem politicile care ajută pe toată lumea să-şi îmbunătăţească viaţa. Vom lucra în continuare cu oricine încearcă să facă asta”, spune James Davis, purtător de cuvânt al reţelei Koch, ca răspuns la mesajele lui Trump.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO