Trump şi procurorul său general bagă în sperieţi industria marijuanei

16 mar 2017 Autor: Catalina Apostoiu

Furnizorii şi producătorii de marijuana sunt din ce în ce mai îngrijoraţi că administraţia Trump va lua în vizor implementarea legislaţiei federale care interzice cultivarea şi comercializarea acestei plante, inversând poziţia din campanie a preşedintelui şi dând peste cap ceea ce a devenit o piaţă de 7 miliarde de dolari, scrie CNBC.

Temerile au fost generate de comentariile făcute de purtătorul de cuvânt al Casei Albe Sean Spicer luna trecută potrivit cărora guvernul va accelera implementarea legislaţiei în domeniul drogurilor. La scurt timp după aceste comentarii, procurorul general Jeff Sessions a declarat că are „îndoieli“ cu privire la beneficiile marijuanei.

„Marijuana este împotriva legii federale. Nu sunt în favoarea legalizării marijuanei. Cred că este un drog mai periculos decât realizează o mulţime de oameni“, a declarat Sessions. Opt state permit în prezent utilizarea marijuanei în scop recreaţional, în timp ce mai mult de jumătate dintre state au legalizat utilizarea sa pentru scopuri medicinal. Un număr de 21 de state au decriminalizat drogul.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Quinnipiac Poll, 70% dintre alegătorii americani cred că guvernul nu ar trebui să forţeze aplicarea legislaţiei federale în statele unde marijuana este legală.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Donald Trump
, SUA
, marijuana
, administratie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide