Business Internaţional

Turcia atacă gruparea Stat Islamic în Siria şi Irak, după atacul sinucigaş din Istanbul

Turcia atacă gruparea Stat Islamic în Siria şi Irak,...

Autor: Roxana Maciuca

14.01.2016, 17:17 280

Forţele turce au efectuat aproximativ 500 de bombardamente care au vizat poziţii ale militanţilor grupării teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak după atentatul de marţi din Istanbul.

Turcia va efectua şi raiduri aeriene împotriva grupului radical sunnit, dacă va fi necesar, şi nu-şi va schimba această poziţie până când militanţii SI nu vor părăsi ţara, a declarat Davutoglu la o conferinţă în Ankara a ambasadorilor Turciei.

"Aproape 200 de membri Daesh (Stat Islamic), printre care şi lideri regionali, au fost neutralizaţi în ultimele 48 de ore. După asta, oricine va fi considerat o ameninţare îndreptată spre Turcia va pedepsit în acest fel", le-a zis Davutoglu ambasadorilor în cadrul conferinţei.

Atacatorul kamikaze din piaţa Sultanahmet, din centrul turistic al Istanbulului, s-a înregistrat în Turcia ca refugiat sirian, fiind un membru al organizaţiei teroriste Stat Islamic, potrivit anunţului făcut miercuri de Davutoglu.

Aeronavele turce nu au mai zburat în spaţiul aerian sirian de când Turcia a doborât un avion rus în noiembrie, declanşând o criză diplomatică între Ankara şi Moscova, care efectuează raiduri aeriene în Siria de la finalul lunii septembrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO