Business Internaţional

Turcia susţine că a contracarat un atac al grupării teroriste Stat Islamic în nordul Irakului

Turcia susţine că a contracarat un atac al grupării...

Autor: Roxana Maciuca

08.01.2016, 17:02 156

Nu s-au înregistrat victime în rândul militarilor turci. Turcia a detaşat 150 de militari în Bashiqa, din apropierea oraşului Mosul, aflat sub controlul SI din iunie 2014, din nordul Irakului, la începutul lunii decembrie anul trecut, decizie ce a creat o dispută aprigă între guvernele celor două ţări.

Turcia susţine că a trimis militarii în cadrul misiunii de antrenare a miliţiilor tribale care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI) în apropiere de oraşul Mosul, dar Irakul a clasificat decizia Turciei drept o încălcare a suvernităţii.

Ulterior, în a doua jumătate a lunii decembrie, Turcia a anunţat că va retrage efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistenţele Statelor Unite, admiţând că există probleme de comunicare pe această temă cu Administraţia de la Bagdad.

Turcia face parte din coaliţia internaţională condusă de SUA care efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Din coaliţie fac parte ţări precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franţa, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO