Business Internaţional

Turcii îşi distrug iPhone-urile cu ciocane şi varsă în toaletă Coca-Cola după ce Erdogan a îndemnat la boicotul produselor americane

Turcii îşi distrug iPhone-urile cu ciocane şi varsă...

Autor: Răzvan Botea

17.08.2018, 14:04 2685

Turcii îşi distrug iPhone-urile cu ciocane sau le dau foc, aruncă băutura Coca-Cola la toaletă, după ce Erdogan a îndemnat la boicotul produselor americane, într-un discurs de miercuri, ca răspuns la sancţiunile impuse de SUA, potrivit Daily Mail.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că va boicota toate electronicele produse de americani, precum cele ale companiei Apple şi a oferit alternative necunoscute pentru produse de tipul iPhone, potrivit Bloomberg.

„În Turcia avem Vestel Venus”, spune Erdogan marţi, referindu-se la o serie de smartphone-uri prezente în piaţa din Turcia, care pot fi achiziţionate pentru circa 100 de dolari şi sunt produse de Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret.

Determinarea lui Erdogan de a interzice accesul la electronicele produse de americani pentru cei circa 80 de milioane de cetăţeni ai Turciei vine după ce preşedintele american Donald Trump a impus o serie de sancţiuni Turciei şi tarife duble pe importurile de oţel şi aluminiu, contribuind la erodarea economică a ţării.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Statele Unite că au declanşat "război economic" împotriva Turciei, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat la finele săptămânii trecute că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiul şi oţelul provenite din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două ţări.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Turcia sunt tensionate, din cauza situaţiei pastorului american Andrew Brunson, cât şi din cauza diferenţelor de opinie în ceea ce priveşte situaţia din Siria.

Turcia a crescut miercuri tarifele vamale pentru importurile americane de automobile, cu 120%, băuturi alcoolice, cu 140% şi tutun, cu 60%, precum şi pentru cosmetice, orez şi cărbune, ca răspuns la sancţiunile impuse Ankarei de Washington.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO