Business Internaţional

UBS şi Credit Suisse ar putea fi nevoite să îşi mărească capitalul la 19% din active

04.10.2010, 11:44 21

Băncile elveţiene UBS şi Credit Suisse ar putea fi nevoite săîşi dubleze rezerva de capital necesară conform reglementărilorBasel III, a declarat un oficial guvernamental elveţian citat deBloomberg.

Conform oficialului care a propus o suprataxă pentru bancile"prea mari pentru a eşua", cele mai mari bănci ar trebui să deţinăun capital egal cu 19% din activele deţinute, pentru a se puteaconforma riscurilor luate, comparativ cu nivelul de 10,5% anunţatde Comitetul Basel în urmă cu o lună.

Schimbarea vine în urma cererii Elveţiei, care a ajutat UBS sătreacă de criza financiară, de a se găsi soluţii pentru evitarearepetării unor astfel de situaţii. Activele celor două bănci, învaloare totală de 2.600 de miliarde de franci elveţieni reprezintăde patru ori economia Elveţiei.

"Este indispensabil ca Elveţia să impună reguli mai strictedecât celelalte ţări", a declarat Peter V. Kunz, şefuldepartamentului juridic din cadrul Universităţii din Berna. "Dincauza dimensiunilor lor, cele două bănci reprezintă o ameninţaremai mare pentru Elveţia decât băncile importante faţă de economiacelorlaltor ţări".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO