Business Internaţional

Ucraina acuză Rusia că a lăsat trupe în Belarus după recentele exerciţii militare

Ucraina acuză Rusia că a lăsat trupe în Belarus după...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

29.09.2017, 19:10 243

Deşi Administraţia Vladimir Putin a dat asigurări că Exerciţiul militar "Zapad 2017", desfăşurat recent în Belarus, are caracter defensiv, Viktor Muzhenko acuză că manevrele ruso-belaruse au fost ofensive.

"Eu nu aş spune că tensiunile au luat sfârşit. Putem spune că tensiunile se formează şi se amplifică. Am avut informaţii că au retras doar câteva unităţi din numărul declarat, de 12.500 de militari, dintre care 3.000 erau ruşi, dar au fost mult mai mulţi", a afirmat Viktor Muzhenko.

Oficialul militar ucrainean susţine că Moscova a dispus retragerea unor unităţi aeriene din Belarus, prezentându-le ca fiind ruse. "Rusia a demonstrat, a fost doar o demonstraţie, retragerea unor unităţi aeriene, au decolat din Belarus şi au aterizat în Rusia. Dar, în aviaţie, o distanţă de 300-400 de kilometri poate fi recuperată într-un timp foarte scurt", a spus şeful Statului Major al armatei ucrainene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO