Business Internaţional

UE anunţă aplicaţia de mobil cu care maşinile se parchează singure. VIDEO

UE anunţă aplicaţia de mobil cu care maşinile se...

Autor: Andrei Cîrchelan

31.07.2014, 16:59 877

Un grup de cercetători europeni a dezvoltat un sistem de parcare automată a maşinilor electrice, cu ajutorul unei aplicaţii de telefon mobil, în cadrul unui proiect în valoare de 5,6 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Europene.

Sistemul, denumit V-Charge şi programat pentru comercializare „în următorii ani”, permite şoferului să lase maşina la intrare în parcare, după care activează aplicaţia de smartphone pentru a începe procesul de parcare. În condiţiile în care conexiunea GPS nu este întotdeauna disponibilă în structurile de parcare, cercetătorii au dezvoltat şi un sistem bazat pe camere video şi senzori, obiectivul final fiind acela de a-i permite să ocolească orice obstacol.

Cercetătorii, provenind din Germania, Italia, Marea Britanie şi Elveţia, au testat sistemul în parcarea aeroportului Stuttgart, iar rezultatele au arătat că sistemul funcţionează şi nu mai trebuie făcute decât mici reglări, pentru o mai bună manevrabilitate şi funcţionare în orice fel de condiţii atmosferice.  Proiectul de cercetare se va încheia în 2015, după care sistemul va fi disponibil comercial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO