Business Internaţional

UE face apel la Rusia să înceteze "agresiunea" împotriva Ucrainei

UE face apel la Rusia să înceteze "agresiunea"...

Autor: Ioana Bojan

30.08.2014, 18:51 101

"Toţi miniştrii şi-au exprimat profunda îngrijorare pe tema recentei agresiuni a trupelor ruse" contra Ucrainei, a declarat Ashton, înainte de a merge la Bruxelles pentru a participa la un summit al şefilor de state şi de Guverne, care se va concentra pe răspunsul care va fi dat în urma escaladării crizei ucrainene.

Ea a subliniat că cei 28 de lideri trebuie să decidă măsurile care vor fi adoptate.

UE a înăsprit sancţiunile la adresa Moscovei la sfârşitul lui iulie, adoptând pentru prima dată măsuri care vizează economia rusă.

Dar atitudinea Moscovei îi obligă pe liderii UE să adauge noi sancţiuni pentru a face presiuni asupra preşedintelui rus Vladimir Putin.

"Cerem Rusiei să pună capăt ostilităţilor şi fluxului de arme şi personal în zona de conflict şi să-şi retragă forţele din Ucraina", a adăugat Ashton, care s-a exprimat alături de ministrul italian de Externe, Federica Mogherini.

Miniştrii "au fost foarte precişi asupra faptului că nu există o soluţie militară la conflict. Este nevoie de o soluţie durabilă care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a adăugat Ashton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO