Business Internaţional

UE: Nu există nicio îndoială că sancţiunile împotriva Moscovei vor fi prelungite

UE: Nu există nicio îndoială că sancţiunile...

Autor: Olimpia Nicolae

09.12.2016, 18:27 133

Aceste sancţiuni vor include un acces restrâns la finanţărilor internaţionale şi limitarea cooperării ruso-europene, în cadrul domeniile apărării şi energiei.

Sancţiunile au fost impuse Moscovei, în urma anexării Crimeei la teritoriul rus, pentru a sancţiona rolul acesteia în cadrul insurecţiei armate din estul Ucrainei. Aplicarea acordului de pace de la Minsk, ce presupunea definirea problemei conflictului din regiunea Donbass, a fost încălcată vreme de aproximativ doi ani.

Potrivit surselor, Franţa şi Marea Britanie vor informa scurt ceilalţi lideri ai UE în privinţa situaţiei din Ucraina în ultima întâlnire din anul 2016 a Consiliului European, care va avea loc joi, 15 decembrie.

Nu este nicio îndoială că măsurile punitive vor fi prelungite dincolo de data la care acestea vor fi valabile, la sfârşitul lui ianuarie 2017, au afirmat sursele. Procedura normală de prelungire a sancţiunilor va trebui să aibă loc până la 20 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO