Business Internaţional

Ultima speranţă a Coreei de Nord a apus: Beijingul se alătură Vestului şi ”ucide” încet Phenianul fără să ridice vreo armă

Ultima speranţă a Coreei de Nord a apus: Beijingul se...

Autor: Marian Avram

28.09.2017, 14:07 2047

Ministerul Comerţului de la Beijing a ordonat, joi, tuturor companiilor nord-coreene care au sediul în China să îşi încheie activitatea, ca urmare a sancţiunilor ONU impuse Phenianului după recentele teste balistice şi nucleare, relatează The Independent.

Autorităţile chineze au precizat că firmele şi asociaţiile nord-coreene care au sediul în China vor fi închise la 120 de zile de la rezoluţia adoptată de Consiliului de Securitate al ONU privind sancţiunile impuse Phenianului. Rezoluţia a fost votată la 12 septembrie.

Această a măsură anunţată de autorităţile din Beijing vine pe fondul presiunilor internaţionale puse asupra Chinei pentru a se implica mai mult în problema nord-coreeană.

În plus, Ministerul chinez al Comerţului a mai precizat că vor fi închise şi întreprinderile mixte chineze cu entităţi sau persoane fizice nord-coreene.

Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate la 12 septembrie înăsprirea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord, interzicând exporturile nord-coreene de textile şi limitând aprovizionarea cu combustibili. Această decizie a ONU a fost luată după ce Phenianul a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear, la începutul lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO