Business Internaţional

Un atac terorist la metroul din Sankt-Petersburg a paralizat întreaga reţea de transport subteran

Un atac terorist la metroul din Sankt-Petersburg a...

Autor: Ştefan Stan

04.04.2017, 00:07 668

Sankt-Petersburg a fost zguduit ieri de o explozie la metrou, care a lăsat în urmă cel puţin zece morţi şi 50 de răniţi şi a paralizat întreaga circulaţie a metroului în oraş. Explozia, provocată de un dispozitiv artizanal, a avut loc într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead.

Potrivit presei ruse, două vagoane au fost avariate grav în urma deflagraţiei. Atacul a avut loc în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se afla luni în Sankt-Petersburg, unde se întâlnea cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Preşedintele rus a anunţat că sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist. Metroul din St. Petersburg, considerat unul dintre cele mai elegante din lume, este împărţit pe cinci magistrale, care au în total 67 de staţii, şi este traversat zilnic de cel puţin două milioane de persoane. St. Petersburg este oraşul unde Vladimir Putin şi-a început cariera în politică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO