Un bărbat a murit, iar opt persoane au fost rănite în urma incidentului rutier din nordul Londrei

19 iun 2017 Autor: Andrei Ionascu

Un bărbat a murit, iar opt persoane au fost rănite după ce o autoutilitară a intrat în pietonii care se aflau în apropierea unei moschei din nordul Londrei, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost reţinut în apropiere de Moscheea Finsbury Park, din zona Seven Sisters Road. El este şoferul autoutilitarei şi a fost transportat la spital ca măsură de precauţie.

Potrivit serviciului de ambulanţă, un bărbat a fost descoperit mort la faţa locului, iar opt persoane rănite au fost transportate la spital.

Incidentul a avut loc la ora locală 00.20 (02.20, ora României), iar peste 60 de medici au fost trimişi pentru a acorda îngrijiri de urgenţă. Unitatea britanică antiteroristă desfăşoară cercetări la faţa locului. Nicio altă persoană nu a fost reţinută până în prezent.

Premierul britanic Theresa May a anunţat că poliţia analizează incidentul rutier drept un "potenţial atac terorist", adăugând: "Este un incident groaznic. Voi prezida o întrunire de urgenţă în cursul dimineţii. Toate gândurile mele sunt alături de victime, de familiile acestora şi de serviciile de urgenţă aflate la faţa locului".

Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie (MCB) consideră că autoutilitara a intrat intenţionat în credincioşii musulmani ieşiţi din moschee după o slujbă religioasă desfăşurată în perioada Ramadanului.

"Potrivit martorilor oculari, atacatorul a fost motivat de islamofobie. În ultimele luni, musulmanii au fost victimele mai multor incidente de islamofobie, dar aceasta este cea mai violentă manifestare până în prezent. Având în vedere că ne apropiem de sfârşitul lunii Ramadanului, iar mulţi musulmani merg la moscheile locale, ne aşteptăm ca autorităţile să sporească de urgenţă securitatea în jurul moscheilor. Mulţi oameni se vor simţi terorizaţi, vor fi supăraţi şi întristaţi de ceea ce a avut loc în noaptea aceasta. Îndemnăm la calm şi ne rugăm pentru cei afectaţi şi pentru justiţie", se mai arată în comunicatul Consiliului Musulmanilor din Marea Britanie.

 
Cuvinte cheie:
MAREA BRITANIE
, INCIDENT
, LONDRA
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide