Business Internaţional

Un broker sud-coreean s-a sinucis după scăderea acţiunilor la bursa din Seul

Un broker sud-coreean s-a sinucis după scăderea acţiunilor la bursa din Seul

Autor: Alexandra Fusoi

10.08.2011, 14:38 1035

Unbroker sud-coreean s-a sinucis, aruncându-se de la etajul al 18-leaal blocului în care locuia, posibil din cauza recentei căderiînregistrate la burse, care provocase pierderi importante pentruclienţii săi, a anunţat miercuri poliţia sud-coreeană, citată deAFP.

Trupul neînsufleţit al bărbatuluide 48 de ani a fost găsit lângă clădirea în care locuia acesta, înoraşul Daegu, în sud-estul ţării.

Înainte de a muri, victima trimisese maimulte SMS-uri prietenilor, exprimându-şi temerile în legătură cupieţele financiare, a precizat poliţia sud-coreeană. Mesajeleindicau şi faptul că acţiunile clienţilor săi înregistraserăscăderi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei dinDaegu.

Înregistrările camerelor de supraveghere îlarată pe bărbat ieşind din ascensor la etajul al 18-lea, cu puţintimp înainte ca trupul său să fie găsit la bazaclădirii.

Indicele Bursei din Seul, KOSPI, a scăzutmarţi cu 3,64 la sută, pierderile cumulate în decurs de o săptămânăajungând la 17 la sută. Indicele a crescut uşor miercuri, cu 0,27la sută.

Bursele din Asia, Europa şi Statele Unite auînregistrat scăderi importante faţă de săptămâna trecută, ca urmarea temerilor privind economia americană şi criza datoriilor dinEuropa.

Coreea de Sud înregistrează cea mai mare ratăde sinucideri dintre ţările Organizaţiei pentru Cooperare şiDezvoltare Economică - 31 de sinucideri la 100.000 de locuitori,fiind urmată de Japonia, cu 25 de sinucideri la 100.000 delocuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO