Business Internaţional

Un client al OTP Bank din Ucraina a venit la sediul băncii într-un tanc

Un client al OTP Bank din Ucraina a venit la sediul...

Autor: Luiza Chiroiu

28.08.2014, 15:58 2092

OTP anticipează că situaţia dificilă din Ucraina îi va provoca pierderi de aproximativ 95 de milioane de euro la finalul acestui an. În plus, OTP şi-a închis toate filialele din Peninsula Crimeea, în urma anexării acesteia de către Rusia.

Instituţia bancară ungară se confrunta deja cu dificultăţi financiare în Ungaria din cauza unei legi care obligă băncile să returneze clienţilor comisioanele considerate incorecte, aplicate unor împrumuturi în valută.

Parlamentul ungar a aprobat acest act normativ la începutul lunii iulie. OTP a depus o contestaţie în instanţă, respinsă însă de Curtea Municipală din Budapesta.

Şeful OTP a pus respingerea contestaţiei pe seama legislaţiei, care nu creează condiţiile unei examinări serioase a contractelor de împrumut avute în vedere.

Totodată, Csanyi a precizat că OTP va intenta un nou proces împotriva statului, dar că nu este încrezător în şansele de reuşită ale acestui demers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO