Business Internaţional

Un director de la o facultate americană a renunţat la 90.000 $ din salariu pentru a-şi putea plăti mai mult angajaţii

Un director de la o facultate americană a renunţat la...

Autor: Alexandru Nanu

10.08.2014, 17:00 845

Raymond Burse, directorul interimar al Universităţii de Stat din Kentucky, a renunţat la mai mult de 90.000 dolari din salariul său anual, bani care vor fi alocaţi angajaţilor care câştigă salariul minim. Plata pe ora de muncă va creşte de la 7.25 dolari la 10.25 dolari, scrie Business Insider.

Această decizie nu este un act de publicitate, a declarat Raymond Burse: " Nu renunţi la 90.000 dolari pentru publicitate. M-am gândit încă de la preluarea funcţiei  la această măsură. "

Burse a fost directorul universităţii din Kentucky între 1982 şi 1989, iar în următorii 17 ani a ocupat o poziţie de director la General Electric. O primă măsură pe care a luat-o la preluarea funcţiei de director interimar a fost de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă pentru angajaţi.

" Persoanele care fac munca cea mai complicată şi duc greul în spate sunt încadrate la grila de salarizare minimă", a spus Burse.

Salariul anual al lui Burse a scăzut de la 349.869 dolari la 259.745 dolari. Decizia de a creşte salariul minim pe oră pentru angajaţii universităţii va continua dincolo de mandatul lui Burse ca director interimar, şi este de aşteptat ca universitatea să adopte plata de 10.25 dolari pe oră pentru programul full-time.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO