Business Internaţional

Un experiment ştiinţific demonstrează că telepatia este posibilă

Un experiment ştiinţific demonstrează că telepatia...

Autor: Oana Stupinean

15.11.2014, 15:20 1034

Oamenii pot comunica telepatic, prin intermediul internetului, fară a fi nevoie de comunicare verbală, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii din cadrul Universităţii din Washington, scrie Huffingtonpost.

În 2013, unul dintre cercetători a făcut posibilă transmiterea de comenzi creierului prin intermediul internetului. Recent, un studiu mai aprofundat a arătat că cercetătorii pot transmite multiple semnale creierului prin intermediul internetului, iar reacţia receptorului se poate observa într-o fracţiune de secundă.

“Internetul a fost o modalitate de a conecta computerele, acum poate fi folosit pentru a forma legături telepatice între persoane”, spune Andrea Stocco, cercetător al Universităţii din Washington şi totodată unul dintre participanţii la experiment.

Experimentul s-a efectuat pe un eşantion de trei perechi de participanţi (fiecare pereche cu un expeditor şi un receptor), aflate în clădiri separate ale campusului Universităţii din Washington.

 “Expeditorul” este conectat la un electroencefalograf, aparat care monitorizează activitatea electrică a creierului şi trimite impulsuri electrice prin intermediul internetului către “receptor”. Stimularea magnetică craniană este o metodă non-invazivă care poate activa anumite părţi ale creierului şi s-a aplicat  “receptorului” pentru a-i comanda mişcările mâinii.

Cu această metodă, cercetătorul poate comanda mişcarea mâinii receptorului doar printr-un simplu gând.

Expeditorul joacă un joc în care trebuie să apere un oraş prin bombardarea inamicilor. Cuvântul “Foc!” este transmis prin internet direct la nivelul creierului receptorului, iar acesta apasă inconştient pe un buton pentru a permite bombardarea.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au la dispoziţie un buget de 1 milion de dolari pentru a iniţia experimente care să extindă aria informaţiilor ce pot fi transmise de la un creier la altul.

Chiar dacă metoda este departe de a fi folositoare în vindecarea leziunilor craniene, metoda iniţiată de cercetători ar putea fi folosită ca terapie pentru persoanele cu tulburări sau leziuni craniene, potrivit cercetătoarei Chantel Prat din cadrul Universităţii din Washington.

 “Considerăm că merită explorarea metodei concepute de noi, aceasta ar putea ajuta la procesul vindecării prin transmiterea de unde de la un creier sănătos spre un altul lezat”, spune Stocco. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO