Business Internaţional

Un fintech german a ajuns la o capitalizare mai valoroasă decât a celei mai mari bănci germane

Un fintech german a ajuns la o capitalizare mai...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

19.08.2018, 13:18 677

Fintech-ul Wirecard, un procesator de plăţi, a ajuns, vineri, la o valoarea a capitalizării de 25,33 miliarde de dolari, rămânând peste valoarea Deutsche Bank, una dintre cele mai mare bănci din lume, de 23,14 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de Bloomberg.

Capitalizarea Wirecard a depăşit pentru prima dată capitalizarea Deutsche Bank la Bursa de la Frankfurt, acesta fiind rezultatul unei creşteri de 84%, în ultimul an.

Ca urmare a acestei evoluţii, acţiunile fintech-ului care are sediul la München vor fi incluse în DAX, indicele principal al Bursei germane, care cuprinde 30 de companii printre care se află şi Deutsche Bank. Cel mai probabil acţiunile Wirecard le vor înlocui pe cele ale altui gigant bancar german Commerzbank, estimează investitorii.

„Companiile procesatoare de plăţi au devenit populare printre investitori, putându-se dezvolta rapid, datorită creşterii accelerate, la nivel global, a comerţului online şi a utilizării tot mai intense a dispozitivelor mobile în sectorul bancar - fără a fi nevoite să suporte costurile creditelor acordate pe termen lung pentru economie”, arată o analiză Bloomberg.

Înfiinţată acum 19 ani, Wirecard estimează că anul viitor va ajunge la venituri de 2,5 miliarde de dolari, un avans puternic în condiţiile în care anul trecut a înregistrat venituri de 1,5 miliarde de dolari.

Spre deosebire de Wirecard, veniturile Deutsche Bank au scăzut cu mai mult de 10%, în ultimii trei ani, iar CEO-ul Christian Sewing a anunţat noi reduceri de costuri, astfel încât analiştii sunt sceptici că poate reveni pe creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO